Činnost Opři se v roce 2016

1.1.2017, Kopírovat odkaz na tuto stránku


Rok 2016 je již minulostí a my si dovolujeme v krátkosti zrekapitulovat naši činnost v tomto roce.

Petr - titulek
Rok 2016 považujeme za velice úspěšný. Pro děti z dětských domovů v Krnsku, v Novém Strašecí a v Pyšelích se nám podařilo připravit na čtyři desítky akcí

V loňském roce jsme se nesoustředili na nabídku nových aktivit, ale především na stabilizaci a rozvoj těch stávajících. Podařilo se nám stabilizovat tým lektorů na doučování dětí z pyšelského domova a díky tomu zvýšit jeho efektivitu. I nadále jsme dojížděli na dobrovolnické pobyty na hrad Hauenštejn, kam jsme se podívali během roku čtyřikrát, a nastavili jsme třítýdenní frekvenci lezeckých odpolední na umělé stěně, která jsme doplnili i lezecko-turistickým víkendem.

Soustředili jsme se také na podporu individuálního rozvoje dětí, které dětskými domovy prošly, ale podařilo se je (nikoliv naší zásluhou) vrátit zpět do rodin. A snažíme se pomáhat i těmto rodinám. Našich dobrovolnických pobytů se účastní 17letý Pavel, který nám pomohl jako praktikant na táboře, o rok mladšímu pěvecky nadanému Tadeášovi jsme umožnili vyzkoušet si nahrávání skladby ve studiu a zprostředkovali jsme mu i krátké vystoupení na akci Zažít Roudnici jinak. Tomášovi, který na podzim oslavil již své 24. narozeniny a který se občas do našich aktivit zapojuje jako dobrovolník, jsme přispěli na řidičský průkaz. Všichni tři prošli strašeckým dětským domovem.

Jedinou novou aktivitou, kterou jsme domovům nabídli, jsou pravidelné animační dílničky, které realizují naši dobrovolníci manželé Štajerovi pod hlavičkou svého studia Animatěj. Dílny probíhají v pyšelském domově v intervalu čtyř týdnů.

Za velký úspěch považujeme stabilizaci vnitřních procesů a týmu dobrovolníků tak, aby pořádání akcí nebylo závislé na přímé přítomnosti někoho z vedení spolku. Dále se nám podařilo úspěšně transformovat občanské sdružení na spolek.