Završili jsme lyžařskou sezónu

24.3.2019, Kopírovat odkaz na tuto stránku


O víkendu jsme s pár dětmi, které se vrátily z dětských domovů do svých rodin, vyrazili na Tanvaldský Špičák, kde jsme symbolicky zakončili lyžařskou sezónu.

Petr - titulek
Když jsme v létě plánovali, že bychom s dětmi z dětských domovů jezdili v zimě pravidelně na lyže, zkusili jsme požádat o příspěvek Nadaci ČEZ. K našemu velkému potěšení byla naše žádost úspěšná. Od nadace jsme obdrželi 90.000 Kč. Za tyto peníze jsme pro děti připravili šest akcí.

Lyžařskou sezónu jsme zahájili v neděli 13. ledna, kdy jsme vzali děti z Dětského domova v Novém Strašecí na sjezdovku na Monínec. Přidali se k nám ještě dva chlapci, kteří již opustili dětský domov resp. Klokánek. Díky nám se tak postavila jedna dívka poprvé na lyže a jeden chlapec na snowboard. Oba si za ten den osvojili základy těchto sportů.

O prvním únorovém víkendu proběhla největší akce celé sezóny: lyžařský víkend v Krkonoších, jehož se zúčastnily děti ze tří domovů i pár exdomovských dětí. Lyžovali jsme v Mladých Bukách, Horních Albeřicích a Velké Úpě. 

V sobotu 9. února jsme dětem lyžařskou sezónu zpestřili bruslařským odpolednem na ledové ploše na pražské Letné. Akce se zúčastnily děti ze strašeckého domova. 


Dva týdny nato, tedy v sobotu 23. února jsme opět se strašeckými vyrazili na lyže na krušnohorskou sjezdovku v Perninku. Bylo nám ctí, když se k nám přidal i Lukáš, který před lety domov opustil a od té doby poněkud vyrostl a dospěl. 

První březnový víkend jsme tradičně strávili na hradě Hauenštejně. V sobotu jsme vyrazili lyžovat na Klínovec, který se nachází jen pár kilometrů od hradu. Zde jsme strávili opět celý den. V neděli jsme pak pomohli hradní čeládce s vyspravením hlavní příjezdové cesty.

Sezónu jsme symbolicky uzavřeli v sobotu 23. března s dětmi, které již dětské domovy opustily. Vyrazili jsme do Jizerských hor na Tanvaldský Špičák.

Moc děkujeme Nadaci ČEZ, protože bez ní bychom nemohli dětem dopřát tolik zimních radovánek, neboť právě lyžování a snowboarding patří k velice drahým sportům.