Tadeášův jazykový kurz v USA

31.3.2018, Kopírovat odkaz na tuto stránku


V létě loňského roku náš talentovaný zpěvák Tadeáš Žak začal uvažovat o jazykovém kurzu v Americe. Proto se s prosbou obrátil na Petra Matyáše, předsedu spolku, zda by mu nedokázal pomoci. Oba ale věděli, že částka, jíž cena kurzu dosahuje, je značně vysoká a zdála se býti nedosažitelná. Ovšem s myšlenkou, že tento jazykový kurz by Tadeášovi mohl pomoci na jeho slibné cestě za svým snem stát se zpěvákem, který si sám píše a skládá vlastní písně, se vše obrátilo v intenzivní snahu částku získat. Samotný kurz by Tadeáše mohl také připravit na maturitu a budoucí studium, na které by se jednou rád dostal. Kurz bude zakončen mezinárodně uznávanou zkouškou TOEFL.

Petr - titulek
V Americe by Tadeáš rád složil pár písní, které by jednou mohli slyšet lidé po celém světě. Ačkoliv je tento cíl docela vzdálený a na cestě k němu je spousta překážek, Tadeáš dělá vše pro to, aby jej dosáhl.

Věříme, že v Americe získá spoustu potřebných zkušeností a inspirace, a to nejen z prostředí, ve kterém se bude pohybovat, ale také od lidí, kteří mohou mít třeba i stejný zájem o hudbu jako on. Kurz bude Tadeáše rozvíjet nejen po jazykové stránce, ale i po hudební, sociální a obecně vzdělávací, takže mu bude prospěšný v mnoha směrech.

V listopadu roku 2017 Petr s Tadeášem absolvovali první schůzku, kde se dozvěděli více informací o tomto kurzu. Paní, která je s nimi v kontaktu, je velice vstřícná a snaží se, aby kurz pro Tadeáše zůstal volný mezi tím, co na něj sháníme finanční prostředky od různých nadačních fondů a firem.

Na tento projekt se nám do této chvíle podařilo sehnat prostředky od těchto organizací: Karel Komárek Family Foundation (30 000,- Kč), The Kellner Family Foundation (20 000,- Kč), Nadační fond Veroniky Kašákové (5 000,- Kč), Město Čelákovice (15 000,- Kč), statutární město Kladno (15 000,- Kč).

Samotný šestitýdenní kurz zahrnuje pravidelné lekce angličtiny (32 lekcí/týden) zaměřené na gramatiku, správnou výslovnost, komunikační dovednosti i kreativní psaní. Kurz je možné si přizpůsobit vhodným výběrem volitelných předmětů, jeden z nich nabízí studium angličtiny za pomoci hudebních textů. K dispozici by měla být nahrávací studia a nebo zkušebny, kde by Tadeáš mohl pravidelně zkoušet, skládat, nebo si dokonce nahrát demoverze svých písní.

Šest týdnů v úplně cizí zemi, daleko od domova, bude pro Tadeáše zajisté trochu šok, ale my věříme, že se rychle adaptuje a nejen, že se naučí spoustu věcí, ale také si užije letní prázdniny a najde si spoustu nových přátel.
 
Celkově cena kurzu dosahuje částky 120 000,- Kč. Letenky v ceně cca 40 000,- Kč Tadeášovi uhradíme z veřejné sbírky na podporu individuálního rozvoje dětí. Protože v ceně kurzu je pouze stravování v rozsahu polopenze, potřebujeme pro Tadeáše sehnat dalších 60 000,-Kč. 

Zkombinovat školu s tím, čemu by se rád Tadeáš věnoval, není jednoduché, ale my bychom mu rádi na jeho cestě co nejvíce pomohli a zatím se vše zdá býti na dobré cestě. Vypadá to, že s Tadeášem překonáme neočekávané a on bude mít tu možnost na sobě usilovně pracovat ve vysněné Americe.